Na turnaj do Nórska berie Vůjtek 16 hráčov z KHL

29.01.2013 Bratislava

Bratislava 29. januára (TASR) - Šestnásť hráčov z KHL a troch hokejistov z najvyššej domácej súťaže nominoval tréner slovenského národného tímu Vladimír Vůjtek na najbližšiu reprezentačnú akciu, ktorou bude Turnaj troch krajín v Nórsku. Na súpiske nie je ani jeden nováčik, český kouč stavil zväčša na osvedčené mená.
Najostrieľanejším v kádri je obranca Jugry Chanty-Mansijsk Tomáš Starosta s 126 reprezentačnými štartmi.
V poslednej chvíli musel Vůjtek zo súpisky vyškrtnúť meno Ivana Baranku, zadák Salavat Julajev Ufa sa ospravedlnil pre zdravotné problémy. V nominácii ho nahradil Ján Brejčák z Litvínova. "Ivan sa v pondelok zranil, pravdepodobne si to odniesla achilovka. Sezóna sa pre neho na 99 percent skončila. Bol z toho veľmi nešťastný," informoval na utorkovej tlačovej konferencii v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Otto Sýkora.
Zo skúsenejších hráčov nebude mať Vůjtek k dispozícii ani obrancu Dominika Graňáka či útočníka Tomáša Záborského.
Nominácia SR na turnaj v Nórsku:
Brankári: Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL), Ján Laco (Donbass Doneck/KHL)
Obrancovia: Ján Brejčák (HC Litvínov/ČR), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Kristián Kudroč (Sibir Novosibirsk/KHL), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Juraj Mikuš (HC Lev Praha/KHL), Tomáš Starosta (Jugra Chanty-Mansijsk/KHL), Ivan Švarný (Slovan Bratislava/KHL), René Vydarený (HC České Budejovice/ČR)
Útočníci: Martin Bartek (HC Pardubice/ČR), Mário Bližňák (Slovan Bratislava/KHL), Marcel Haščák (HC Košice/SR), Marcel Hossa (HC Lev Praha/KHL), Libor Hudáček, Roman Kukumberg (obaja Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Marcinko (HC Košice/SR), Juraj Mikúš (HC Lev Praha/KHL), Peter Ölvecký (Slovan Bratislava/KHL), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/KHL), Rastislav Špirko (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL), Tomáš Surový (HC Lev Praha/KHL), Michael Vandas (HK Poprad/SR)
zdroj: TASR
 

Vyberte región